Over ECHT Gooi

Voeg een nieuw item toe aan deze categorie

ECHT

Expertisecentrum Hoogbegaafdheid en Talentontwikkeling (ECHT) heeft als doel de kansen en begeleiding van hoogbegaafde jongeren in het voortgezet onderwijs te optimaliseren. Om dit doel te bereiken staan binnen ECHT verschillende disciplines - van belang bij de ontwikkeling van jongeren - samenwerken in onderzoek, begeleiding, training en educatie, centraal. Vanuit ruimte, contact en vertrouwen wil ECHT een jongere tot groei laten komen en weer laten functioneren in zijn of haar sociale- en onderwijssetting. ECHT is een  investering van samenwerkingsverband Qinas.

Bart Smoors

Coördinator en begeleider
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Bart Smoors. In 2002 ben ik als docent Biologie en Science gestart op de Huizermaat. Van 2008 tot 2014 heb ik naast mijn baan als docent, gewerkt op de universiteit van Amsterdam als vakdidacticus. Vanaf 2010 ben ik mij actief bezig gaan houden met het onderwerp Hoogbegaafdheid op school, toen ik startte met de ontwikkeling van TalentHZM op de Huizermaat. Talent is een onderwijsstroom voor hoogbegaafde kinderen op het VO waarin veel ruimte geboden wordt voor het persoonlijke ontwikkelingstrajecten van de leerling. In 2013 wonnen we met TalentHZM het Mensa- fonds award. Sinds 2018 ben ik betrokken bij de ontwikkeling TalentARHC op het A. Roland Holst college in Hilversum. In 2017 ben ik gevraagd door het samenwerkingsverband Qinas om te helpen bij het oplossen van lastige casuïstiek rond hoogbegaafde leerlingen in de regio. Ik begeleid scholen, leerlingen en hun gezin en geef trainingen aan docenten en zorgcoördinatoren. Ook denk ik mee bij de ontwikkeling van (nieuw) beleid. Ik heb meegewerkt aan de subsidie-aanvraag die de ontwikkeling van ECHT mogelijk heeft maakt en zet mijn expertise in voor de scholing van de medewerkers en de begeleidingskeuzes voor leerlingen. Tot slot houd ik mij achter de schermen bezig met de verdere ontwikkeling van het expertisecentrum.

Nathalie van Kordelaar

Coördinator en therapeut ECHT
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Nathalie van Kordelaar. Ik ben orthopedagoog-generalist, psychosociaal therapeut  en ’specialist in Gifted Education’ (afgeronde postdoctorale ECHA-opleiding aan het Centrum Begaafdheidsonderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen). Vanuit de specialisatie ‘Hoogbegaafdheid’ heb ik veel ervaring opgedaan in de diagnostiek en behandeling bij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren. Ik ben aangesloten bij het ECHA-netwerk (European Council High Ability) en Stichting Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid. Ik sta ingeschreven in het BIG-register onder registratienummer 69926931931. Ik ben auteur van verschillende boeken  over hoogbegaafdheid, gedrag en onderwijs. Ik heb modules en vakken gegeven op de PABO en aan de opleidingen IB/ RT/ GL. Daarnaast ben ik bezig met een promotieonderzoek naar sociaal-emotioneel functioneren bij hoogbegaafde kinderen in de puberteit bij de Universiteit Leiden (https://brainanddevelopment.nl).

Ik ben mijn loopbaan gestart in het (speciaal) onderwijs (als leerkracht, ambulant begeleider en schoolpsycholoog). Dit maakt dat ik makkelijk de koppeling naar de dagelijkse (school)praktijk kan maken. 

Binnen ECHT ben ik, samen met Bart Smoors, met name betrokken bij de intakeprocedure van nieuwe leerlingen en de leerlingbegeleiding op sociaal en emotioneel gebied. 

Mirjam Zwaan

Orthopedagoog-generalist ECHT
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Mirjam Zwaan. Met veel plezier en interesse richt ik mij als orthopedagoog generalist en specialist hoogbegaafdheid (ECHA) op het vlak van opvoeding, onderwijs en gedrag. Graag blijf ik op de hoogte van nieuwe inzichten in ons vakgebied, waardoor ook mijn ontwikkeling nooit stil staat.

Ik werk vanuit een oplossingsgerichte visie. Dit betekent samen met een kind, de ouders en school achterhalen wat voor hen belangrijk is en wat hun gewenste situatie is. Binnen de context van deze hulpvraag werk ik handelingsgericht. Door middel van diagnostiek, met als doel om meer inzicht te krijgen in het gedrag van een kind of door behandeling of begeleiding van een kind, ouders, leerkracht of gehele klas. Ik heb aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van oplossingsgerichte therapie, systeemtherapie en speltherapie. Graag stuur ik het proces om samen in een specifieke context ontwikkelruimte te creëren voor iedereen.

Ik ben auteur van verschillende boeken  over gedrag en leren en geef regelmatig workshops. Ik heb modules en vakken gegeven op de PABO en aan de opleidingen IB/ RT/ GL. Eerder heb ik ervaring opgedaan in het speciaal onderwijs als leerkracht voor kinderen met een autisme spectrum stoornis en als ambulant begeleider vanuit REC 4.

Ik ben aangesloten bij de NVO en het SKJ, het VOPN (Vereniging Oplossingsgerichte Professionals Nederland), ECHA netwerk en Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid.

Bij ECHT bied ik systeemtherapie en werk ik met de jongeren en hun gezin.Jotte Leunissen

PMT ECHT
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Karen Honing

docent ECHT
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.